Bläck skrivare

Har bläcket i din skrivare tagit slut? Lugn, bara lugn, det finns mängder av ställen att köpa nytt bläck, både billigt och snabbt!

Olika sätt att handla bläck till din skrivare:

  • Handla från din lokala datatillbehörsbutik
  • Klicka på en reklambanner för bläck på en webbsajt
  • Köpa bläck i en webbutik online
  • Köpa ett refillkit där du fyller på själv

Upp till 75% lägre pris på bläckpatroner hos Inkclub
Billiga Bläckpatroner hos Ink112

Ser man till alternativ ett så är det bäst rekommenderat om du aldrig har köpt bläck till din skrivare tidigare och känner dig osäker på vad du ska ha. Elgiganten, Claes Ohlsons och Onoff är exempel på butikskedjor som bland annat säljer bläck till skrivare. Men, detta är oftast det dyraste sättet att skaffa bläck till din skrivare på. Fördelen är dock att du får hjälp av en kunnig personal på plats, som förmodligen kan det mesta om bläck och skrivare.

Alternativ två är en chansning. Ibland har du turen att reklambudskapet stämmer och är tillräckligt attraktivt, andra gånger är reklamen om ”billigast bläck online” bara trams och det slutar med att bläckpatronerna till din skrivare inte alls blev så billigt. Troligen är det dock billigare att köpa bläck till skrivaren via sådana annonser, än i de fysiska databutikerna.

Tredje alternativet är det mest rekommenderade, särskilt om du använder dig av en jämförelsesajt, som snabbt och helt gratis letar upp var du köper billigast bläck till just din skrivare. Pricerunner och Kelkoo är två exempel på bra prisjämförelseportaler, som samlar de flesta onlinebutikernas priser på bläck under ett och samma tak. Här skriver du helt enkelt in vilken skrivarmodell, samt vilket typ av bläck du är intresserad av, varefter sökmotorn gör jobbet åt dig. På det viset slipper du att gå igenom alla webbutiker en och en för att jämföra priserna på bläck till din skrivare. Se gärna också på tidigare omdömen om webbutikerna och vilka som rekommenderas av tidigare kunder. Att beställa bläck online är visserligen billigt, men du vill säkert att leverenstiden ska vara så kort som möjligt.

Det sista alternativet är det allra billigaste, men också det mest miljövänliga. Att fylla på bläck i sina gamla bläckpatroner på egen hand sparar många kronor, men det kan också upplevas som lite krångligt. Refill paket för påfyllning av bläck kan du köpa på några olika ställen online, men tänk på följande innan:

  • Alla patroner kan man inte fylla på bläck i, trots att gör det själv paketet utlovar så. Räkna därför inte med framgång till 100 %. De senaste modellerna av bläckpatroner har ett litet chip som visar din skrivare om det är dags att fylla på med bläck eller inte. Denna typ av bläckpatron kan vara svår att fylla på.
  • Att fylla på bläck i patronerna till din skrivare kan vara kladdigt och har du tummen mitt i handen rekommenderas det INTE.
  • Fyll alltid på bläck i din tomma bläckpatron med en gång. En bläckpatron som har suttit länge tom i skrivaren kan ha torkat, vilket gör det svårare att fylla på.