Bläckpatroner Canon

De allra flesta märken på marknaden som tillverkar skrivare, har också bläckpatroner som passar till dessa. Canon är ett exempel. Detta ger fördelen med att man kan använda alla tillbehör till skrivaren, fotopapper, bläckpatroner, av samma märke.

Billiga Bläckpatroner hos Ink112
Upp till 75% lägre pris på bläckpatroner hos Inkclub

Se upp för falska Canon bläckpatroner
Precis som i de flesta andra lukrativa branscher cirkulerar det också falska Canon bläckpatroner på marknaden. Särskilt på sajter som Blocket och Tradera pågår denna handel av falska Canon bläckpatroner friskt och dessa bör du undvika. Om priserna för bläckpatroner för Canon är orimligt låg, är det läge att avvakta. Detta kan mycket väl tyda på att det inte är original Canon, utan en kopia.

Ett sätt att undvika risken att bli lurad är att alltid köpa dina Canon bläckpatroner från återförsäljare som är välkända och seriösa. Risken med att köpa falska bläckpatroner i tron om att det är Canon, är att du faktiskt kan förstöra din skrivare och dina utskrifter. Du kan bland annat märka att du har köpt falska Canon bläckpatroner om färgen inte har tillräcklig intensitet eller om den kladdar. Bläckpatroner från Canon ger ett mycket bra djup i bilderna och ger utskrifter som ser professionella ut. Du kan också leta efter en stämpel på själva bläckpatronen där det står Genuine Canon.

Förvaring av bläckpatroner från Canon
Precis som med andra bläckpatroner bör du helst använda bläckpatronerna från Canon direkt när du köpt dem. Om du ändå skulle behöva förvara dem en stund, så ska det ske långt från allt som avger värme, i en rumstempererad miljö. Du ska alltså inte ha dem i kylskåpet. Titta efter utgångsdatumet på förpackningen så ser du hur länge de håller, men en god riktlinje för Canon bläckpatroner är 6 månader, vilket brukar gälla för de flesta bläckpatroner. Öppna heller aldrig påsen kring bläckpatronerna om du inte ska använda dem med en gång, annars kommer bläcket att torka ut.

Att installera Canon bläckpatroner
När du installerar bläckpatroner från Canon ska du följa instruktionerna noga, annars kan du skada din skrivare. Tvinga inte ner bläckpatronerna i hållaren, går det enkelt och smidigt så gör du rätt. Bruksanvisning för hur man installerar Canon bläckpatroner eller färgpatroner finner du som regel i häftet som följer med skrivaren. Även inuti skrivaren brukar det finnas instruktioner i korthet. Finner du inga instruktioner för hur du ska installera bläckpatronerna från Canon, kan du antingen titta i datorprogrammet för skrivaren eller kontakta återförsäljaren. Känner du dig osäker bör du ta hjälp.

Billiga bläckpatroner från Canon

  • Ink66 – snabb leverens. Från 100 kr och uppåt för Canon bläckpatroner.
  • Pixmania – låga priser på Canon bläckpatroner. Från 100 kr och uppåt.

Även om det inte rekommenderas finns det också något som heter kompatibla bläckpatroner, som är ett alternativ till äkta Canon bläckpatroner. Dessa är omärkta, nytillverkade och helt lagliga bläckpatroner, som är klart billigare i pris. Dock kan de inte utlova samma höga kvalité på bläcket som Canon kan, så bäst är ändå att köpa bläckpatroner som Canon själva har tillverkat. På det viset får du fina bilder och textdokument, hela tiden!