Bläckpatroner Epson

Ett av de mest kända företagen på datamarknaden är utan tvekan EPSON. Epson marknadsför både skrivare och bläckpatroner, samt en mängd andra datarelaterade tillbehör.

Upp till 75% lägre pris på bläckpatroner hos Inkclub
Billiga Bläckpatroner hos Ink112

Anledningen till att köpa äkta Epson bläckpatroner
Har du en skrivare från Epson rekommenderas det att du använder äkta Epson bläckpatroner. Visst finns det bra kompatibla bläckpatroner, som är billigare än originalet, men du vet ju inte om de kommer att ge dig bra utskrifter eller inte, eller om de riskerar att skada din skrivare.

Var köper man Epson bläckpatroner?
Bläckpatroner från Epson hittar du lite varstans, både online och i din lokala databutik. Priset på bläckpatroner från Epson ligger mellan 75 till 150 kronor och därmed på snittet av vad bläckpatroner generellt brukar kosta. Billigast bläckpatroner från Epson hittar du som regel i någon av alla webbutiker som finns att välja mellan, så börja med att söka där. Är det första gången som du köper bläckpatroner, kan det dock vara bra att vända sig till en vanlig butik, som kan hjälpa dig fram i djungeln av alla olika modeller och serienummer.

Olika skrivare från Epson kräver nämligen olika bläckpatroner, så du kan inte bara köpa första bästa som du hittar. När du köper Epson bläckpatroner kommer du att upptäcka att man vanligtvis köper de svarta bläckpatronerna en och en, i en storlek av 17 milliliter, medan färgpatronerna från Epson kommer i paket om fem och fem. Detta är naturligtvis för att svarta Epson bläckpatroner som regel går åt snabbare, än färgpatronerna.

Hur man förvarar bläckpatroner från Epson

  • Rumstemperatur
  • Max 6 månader
  • Aldrig nära en värmekälla

Om du håller dig till dessa tre ovanstående riktlinjer borde dina Epson bläckpatroner hålla så länge som möjligt. På förpackningen till bläckpatronerna brukar det också stå ett bäst-före-datum, som kan vara bra att hålla sig till.

När är det dags att byta bläckpatronerna?
Du kommer att märka när det är dags att byta bläckpatronerna, genom att utskrifter helt enkelt blir sämre. Du kan få vita streck på pappret eller svagare toner. Ibland är dock inte bläckpatronerna tomma, utan bläcket har istället torkat lite. En annan orsak kan vara att din Epson skrivare behöver rengöras. Detta gör du genom att antingen lämna in den till en fackman, eller använda det rengöringsprogram som oftast brukar finnas implementerat i skrivaren.

Om dina Epson bläckpatroner är tomma bör du dock byta ut dem snarast. Dina nyköpta bläckpatroner kommer att ha en liten tejpbit som täcker lufthålet. Denna ska du ta bort innan du installerar de nya patronerna i skrivaren. Efter att du har installerat Epson bläckpatronerna är det också bra att rengöra skrivarhuvudet, så att där inte ligger något bläck. Instruktioner för hur man installerar Epson bläckpatroner brukar finnas både på skrivare och i skrivarens program, men känner du dig ändå osäker kan det vara en idé att kontakta Epson för att ställa frågor. Gör aldrig en installation av bläckpatroner om du inte är säker på vad du gör, då det kan skada skrivaren.