Bläckpatroner HP

Du har säkert hört talas om HP eller Hewlett Packard som förkortningen står för. HP är ett amerikanskt företag, som bland annat tillverkar datorer, skrivare, kameror och datatillbehör som bläckpatroner och fotopapper. Om du har en skrivare från HP ska du undvika att använda något annat än bläckpatroner från HP, då andra i värsta fall kan förstöra din skrivare.

Billiga Bläckpatroner hos Ink112
Upp till 75% lägre pris på bläckpatroner hos Inkclub

Äkta och falska HP bläckpatroner
Om du hittar bläckpatroner från HP till extremt billiga priser, bör du bli på din vakt. Falska bläckpatroner är i omlopp på marknaden och har varit så ett tag. Om du har riktigt otur kan du i värsta fall skada din skrivare och har du inte lika otur så är i alla fall risken stor för att utskrifterna från din HP skrivare inte håller den kvalité som du förväntade dig. Rekommendationen är därför att alltid använda sig av äkta bläckpatroner, tillverkade av HP själva. Köp därför dina bläckpatroner från HP hos seriösa återförsäljare, och undvik marknader som Tradera eller Blocket.

Att fylla på sina HP bläckpatroner
Det kan naturligtvis vara frestande att köpa falska bläckpatroner från HP, då de är billigare än de äkta bläckpatronerna. Som nämnt kan det dock bli en dyrare historia än vad du tänkt dig, särskilt om du måste köpa en ny HP skrivare. Ett billigare alternativ till att köpa nya HP bläckpatroner är dock att fylla på dem själv. Numera säljs det nämligen refill kit hos olika återförsäljare, med vilket du på egen hand kan fylla på dina HP bläckpatroner. Visst är det ett lite pilligt göra, men du kan tjäna många hundralappar om du är flitig på att skriva ut.

Vilka bläckpatroner från HP ska jag välja?
Hur vet man då vilka bläckpatroner som just den egna HP skrivaren ska ha? Det är enkelt. På den gamla bläckpatronen står det tydligt vilken modell som din HP skrivare behöver. Om du inte har några gamla bläckpatroner att titta på, brukar modellnamnet finnas under skrivarens egenskaper i datorn kontrollpanel. Olika skrivare från HP ska ha olika bläckpatroner, så chansa aldrig!

Hur man tar hand om sina HP bläckpatroner
En bläckpatron har en ungefärlig livslängd på cirka sex månader. Efter det är det risk för att de är för torra. På bläckpatroner från HP finns också ett utgångsdatum som kan vara bra att följa. Köper du HP bläckpatroner utan att använda dem direkt, kan de alltså ligga cirka ett halvår, i oöppnad förpackning och i rumstemperatur, innan de måste kastas. Bläckpatroner som står oanvända i din HP skrivare riskerar också att torka, så se till att använda skrivaren med jämna mellanrum. Se till att du aldrig använder trasiga eller gamla HP bläckpatroner, då utskrifterna kan bli dåliga.

Installation av bläckpatroner från HP

  • Starta skrivaren och vänta tills den har hamnat i viloläge. Ta bort skyddet kring bläckpatronerna från HP och skaka dem försiktigt så att bläcket fördelar sig.
  • Öppna luckan där bläckpatronerna ska sitta i skrivaren. Sätt i färgpatronerna på dess korrekta plats. Stäng alla luckor.