Bläckpatroner skrivare

Idag har de flesta en skrivare hemma, vilket naturligtvis både är praktiskt och effektivt. På skrivaren kan du skriva ut både vanliga dokument, men också foton. Tidigare var det inte lika vanligt att ha en skrivare i hemmet, men idag är de billigare att köpa, vilket också gäller för tillbehör som bläckpatroner och papper. Fortfarande är det vanligast att ha en skrivare som använder bläckpatroner, men även laserskrivare börjar komma mer och mer.

Billiga Bläckpatroner hos Ink112
Upp till 75% lägre pris på bläckpatroner hos Inkclub

Vilka olika typer av bläckpatroner finns det att köpa till bläckstråle skrivare?

  • Original bläckpatroner
  • Kompatibla bläckpatroner
  • Återanvända bläckpatroner
  • Refillbläckpatroner
  • Falska bläckpatroner

Hur går man till väga för att köpa bläckpatroner till sin skrivare?
Det första du bör göra när dina bläckpatroner i din skrivare verkar vara slut, är att kontrollera så att de verkligen är tomma. Ibland kan det nämligen vara bläck kvar, trots att skrivaren inte producerar lika bra utskrifter längre. De flesta skrivare varnar när en eller flera bläckpatroner börjar ta slut, men ibland kan det faktiskt hjälpa att rengöra skrivaren, ifall bläcket har torkat lite i patronerna. Rengöringsprogrammet brukar man hitta under skrivarens egenskaper.

Om bläckpatronerna i din skrivare verkligen är tomma, ska du inte kasta bort dem med en gång. På bläckpatronerna står nämligen en sifferserie, som visar vilken modell din skrivare och dina bläckpatroner har. Men, om du råkar kasta bort de gamla bläckpatronerna innan du hunnit skriva av modellnumret, hittar du detta också under skrivarens egenskaper i datorn.

Var är bäst att köpa bläckpatroner till skrivare?
Om du känner dig säker på vilken skrivare och vilka bläckpatroner som du använder, rekommenderas utan tvekan internet som inköpsplats för bläckpatroner. Här hittar du nämligen de lägsta priserna. Men, om du känner dig osäker på vilka bläckpatroner som passar just din skrivare, eller är i behov av nya bläckpatroner omedelbart, rekommenderas vanliga databutiker, eller butiker som Claes Ohlsons.

Priserna på bläckpatroner varierar rätt kraftigt, beroende av vilken skrivare du använder och hur passa avancerad din skrivare är. Räkna med åtminstone 150 kronor per bläckpatron, om du köper dem i vanlig butik. På nätet blir det som sagt billigare och dessutom är många webbutiker som säljer skrivare och tillbehör, duktiga på att ge sina kunder specialerbjudanden. Dessa kampanjerbjudanden kan handla om gratis frakt eller hanteringsavgift, billigare papper – både vanliga och fotopapper – eller extra patroner på köpet. Dessa erbjudanden brukar oftast gå till nya kunder, så ett tips är att handla dina bläckpatroner på lite olika ställen, för att kunna utnyttja så många erbjudanden som möjligt.

Hur vet jag att det är äkta bläckpatroner som jag köper, och inte falska?
Falska bläckpatroner, alltså patroner som utger sig för att vara original, men inte är det, kan i värsta fall riskera att förstöra din skrivare. Håll dig därför till äkta bläckpatroner eller så kallade kompatibla. Sistnämnda påstår sig inte vara äkta, men är tillverkade på samma vis som originalet. För att undvika att köpa oäkta bläckpatroner till din skrivare bör du alltid beställa bläckpatroner från välrekommenderade sajter, gärna svenska sådana.