Dell bläckpatroner

Dell är ett välkänt namn inom datorer, skrivare, bläckpatroner och andra datarelaterade produkter. Dell tillverkar också tv-apparater. Redan 1984 grundades företaget i Texas, USA och har sedan dess rönt stor framgång. Idag räknas Dell som den tredje största datortillverkaren i USA, med bara Hewlett Packard och IBM framför sig.

Upp till 75% lägre pris på bläckpatroner hos Inkclub
Billiga Bläckpatroner hos Ink112

Hur man byter bläckpatroner i en skrivare från Dell
Dell tillverkar naturligtvis inte bara bläckstråleskrivare, utan också laser skrivare, men i denna text kommer vi att behandla förstnämnda kategori. De flesta av Dells skrivare fungerar på samma sätt när man ska byta bläckpatroner. Det första du gör är att slå av strömmen på skrivaren, varefter du lyfter upp det som kallas skannerbasenheten, det vill säga den stora luckan på Dell skrivaren. Om din skrivare från Dell inte är i gång så ska hållaren till bläckpatronerna flytta sig så att de stannar vid positionen för påfyllning.

Hållaren för bläckpatroner på en Dell skrivare ser ut som på de flesta andra skrivare, det vill säga har ett litet lock för varje bläckpatron. Bläckpatronerna har färgerna cyan, magenta, gul och svart. Ta ut de bläckpatroner som ska fyllas på. När du sedan ska installera dina nya bläckpatroner i Dell skrivaren tar du bort den klisterlapp som sitter på baksidan och undersidan av var och en av bläckpatronerna. Tryck därefter ner de nya bläckpatronerna i Dell skrivaren och kontrollera att de verkligen är korrekt ditsatta.

Var köper man Dell bläckpatroner?

  • Dells egen hemsida
  • Webbutiker
  • Vanliga butiker som säljer datatillbehör

Om du verkligen vill vara säker på att du inte förstör din Dell skrivare bör du köpa original bläckpatroner som Dell själva har tillverkat. Du kan hitta bläckpatroner från Dell både på deras egen hemsida, i olika webbutiker online eller i vanliga, fysiska butiker som säljer datorer, skrivare och tillbehör.

Hur förvarar jag mina bläckpatroner från Dell?
Om du har köpt på dig ett litet lager med bläckpatroner från Dell, bör du se till att förvara dem på riktigt sätt. Detta innebär att bläckpatroner från Dell som inte används omedelbart ska förvaras i rumstemperatur och aldrig i värme, som solljus eller nära exempelvis ett element. Om du inte har tänkt att använda bläckpatronerna från Dell med en gång ska du inte heller öppna förpackningen. Livslängden på bläckpatroner är 6 månader, men det gäller enbart om du inte öppnar plasten, då de i dessa fall riskerar att torka ut. Bläckpatronerna från Dell kan också förstöras om du inte använder skrivaren tillräckligt ofta, eller om du är för ivrig med att rengöra den.

Hur fungerar det med kompatibla bläckpatroner till en Dell skrivare?
Kompatibla bläckpatroner är som regel inte dåliga att använda, men det innebär alltid en liten risk att inte använda sig av original Dell bläckpatroner. Om skrivaren går sönder på grund av bläckpatronerna och dessa inte är äkta Dell, kan du ha svårt att få något på försäkringen. Men detta är naturligtvis ett övervägande som var och en måste göra, men kom ihåg att äkta bläckpatroner från Dell kan vara ganska billiga om du bara ser till att leta ordentligt.