Färgpatroner

Om du är intresserad av att skriva ut foton hemma på din egen skrivare, vet du säkert vikten av både en bra skrivare, fotopapper av god kvalité och färgpatroner som håller vad de lovar. Dessutom är det säkert viktigt att priserna är något så när rimliga, annars kan det bli dyrt att skriva ut foton hemma. Särskilt färgpatroner kan man hitta till låga priser, utan att de för den skull är sämre.

Billiga Bläckpatroner hos Ink112
Upp till 75% lägre pris på bläckpatroner hos Inkclub

Hur tar man hand om sina färgpatroner
Färgpatroner har, som du säkert vet, en begränsad livslängd. Om du köper färgpatroner som du inte använder omedelbart ska de förvaras i rumstemperatur och aldrig för varmt. Då riskerar nämligen bläcket i färgpatronen att torka. Man brukar beräkna att färgpatroner har en livslängd på cirka 6 månader, så se till att använda dem inom denna tid. Öppna aldrig förpackningen om du inte ska sätta in färgpatronerna i skrivaren med en gång.

Vad är det för skillnad mellan billiga och dyra färgpatroner?
Den frågan är inte helt enkel att svara på. Det finns ju nämligen billiga originalpatroner att köpa online, men också färgpatroner som är billiga för att de är enbart kopior. När du köper färgpatroner måste du kunna skilja på original, falska och kompatibla färgpatroner. Förstnämnda är så klart den äkta varan, som vanligtvis kostar mest. Falska färgpatroner är sådana som ser ut som äkta, men inte är tillverkade av företaget som står på etiketten. Dessa bör du INTE köpa, hur frestande det än kan vara. Har du riktigt otur kan falska bläckpatroner förstöra din skrivare och det kostar ju lite mer att köpa en ny sådan än äkta färgpatroner…

Kompatibla färgpatroner däremot, låtsas inte vara något de inte är. De marknadsförs alltså inte som den äkta varan, men är tillverkade för att likna funktionerna i så stor mån det är möjligt. Kompatibla färgpatroner kan vara minst lika, eller till och med bättre, än färgpatroner i original. Men, det är såklart en chansning att köpa även dessa.

Akta dig för att köpa billiga färgpatroner på exempelvis Blocket eller Tradera, då du inte kan vara säkra på om de är äkta eller inte. När du hittar annonser med HP, Epson eller Canon färgpatroner till extremt låga priser, bör det väckas en misstänksamhet hos dig. Varför webbutiker kan hålla så låga priser är helt enkelt därför att deras omkostnader är mindre än hos en vanlig butik. De slipper ju många lokalkostnader och personallöner.

Var hittar man färgpatroner?

  • I webbutiker
  • Via reklambanners
  • I vanliga butiker som säljer datatillbehör

Var du köper dina färgpatroner är en smaksak. Att köpa färgpatroner i en butik i staden där du bor ger fördelen att du får hjälp och råd medan du handlar. Om du känner dig osäker på vilken färgpatron som just din skrivare behöver, är detta alternativ lämpligast. Om du köper färgpatroner online kan du fortfarande ringa till webbutiken och ställa dina frågor om färgpatroner och dylikt, men du ska ändå ha hyfsad koll på hur man handlar online.