Kompatibla bläckpatroner

Även om priserna på original bläckpatroner stadigt går ner, kommer kompatibla bläckpatroner alltid att vara billigare. Kompatibla bläckpatroner använder du naturligtvis på egen risk, men idag kan du hitta kompatibla patroner som är minst lika bra som originalet.

Billiga Bläckpatroner hos Ink112
Upp till 75% lägre pris på bläckpatroner hos Inkclub

Vad är kompatibla bläckpatroner?
Kompatibla bläckpatroner är helt enkelt patroner som är nytillverkade enligt samma metod som äkta bläckpatroner. Det är inte olagligt att varken köpa eller sälja kompatibla bläckpatroner, och det är inte samma sak som falska kopior. Falska bläckpatroner ser ut som originalet, utan att vara det. Dessa rekommenderas INTE att du köper, då de kan vara slarvigt gjorda och förstöra din skrivare och dina utskrifter. Kompatibla bläckpatroner är mycket billigare än original bläckpatroner, så hittar du en bläckpatron som du är nöjd med kan det definitivt löna sig i längden.

Var är lämpligast att köpa kompatibla bläckpatroner?
Undvik att köpa kompatibla bläckpatroner på ställen där du inte kan rådfråga försäljaren om produkten. Vänd dig till seriösa webbutiker, som kan visa upp att tillverkarna av de kompatibla färgpatronerna har en certifiering vid namn ISO 9001. Denna certifiering visar att bläcket i de kompatibla färgpatronerna håller vissa krav om kvalité, som ska likna de som original patronerna innehåller.

Seriösa återförsäljare kan också utlova att den kompatibla bläckpatronen inte kan skada din skrivare. Detta kan de lova då bläckpatronen har gått igenom noggranna tester. Det ska heller inte vara någon skillnad i antal utskrifter mellan en kompatibel bläckpatron och en originalpatron, men hur många de är är som vanligt svårt att uppskatta. Allt beror ju på hur mycket text och hur mycket bilder din utskrift innehåller. Ett annat alternativ är att köpa kompatibelt bläck som du fyller på dina gamla patroner med. Detta blir också mycket billigare i längden än att köpa äkta bläckpatroner.

Hur fungerar det med garanti och kompatibla bläckpatroner?
Sedan 2003 finns en lag om att en skadad skrivare ska ha samma garanti oavsett om man har använt kompatibla färgpatroner, äkta bläckpatroner eller refill bläck. Garantin är alltså den samma, så du behöver inte oroa dig för att bli blåst.

Att tänka på vid köp av kompatibla bläckpatroner eller refill-kit

  • Se till att de kompatibla bläckpatronerna passar din skrivare. Vissa skrivare använder exempelvis oljebaserad färg, så se till att det är detta som du köper.
  • Var noga med att alltid köpa kompatibla färgpatroner och refill-kit från återförsäljare som är seriösa och har ett gott rykte. Kvalitén på bläcket i kompatibla färgpatroner och refill bläck kan variera ganska kraftigt och glöm inte att titta efter ISO certifieringen.
  • När du använder dig av kompatibla refillkit: räkna med att det är ett pilligt göra. Se till att ha tålamod och tid, stressa inte. Till slut kommer du att få kläm på det!